Remblokken

Als je remblokken koopt dien je er op te letten dat als je 1 set remblokken koopt dat je dan 4 remblokken krijgt. Namelijk 2 stuks voor de linkeras en 2 stuks voor de rechteras. Dit geldt voor zowel de vooras als de achteras als daar remschijven en remblokken op zitten. Site4Cars biedt remblokken aan van de merken Bosch, Brembo, ATE, Zimmermann, Delphi, S4C Best Deal, TRW, Topran, NK, Febi Bilstein en Blue Print.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Remblokken online kopen doe je bij Site4Cars

Remblokken zijn aan slijtage onderhevig, doordat er bij het remmen constant druk uitgeoefend wordt door de remblokken die tegen de remschijf aan gedrukt worden. De remschijf en remblokken werken op elkaar in. Dat wil zeggen dat als er groeven in de remschijf ontstaan door de wrijving, de remblokken dezelfde groeven vertonen en dus op elkaar ingewerkt raken. Als je een remschijf vervangt dan is het altijd verstandig om ook de remblokken te vervangen. Andersom hoeft dat niet per se. Als je remblokken versleten zijn dan kunnen deze prima vervangen worden zonder dat de remschijf vervangen wordt. Controleer wel altijd de remschijf op dikte of bepaalde oneffenheden. De fabrikant schrijft voor wat de minimale dikte is van de remschijf voordat deze vervangen moet worden. Je kunt dit ook zelf redelijk controleren. Als je met je vingers langs de rand van de remschijf gaat en er is een randje van ca. 3 mm of meer dan is de remschijf mogelijk al ver versleten en aan vervanging toe. Pas op dat je dat doet als de auto een poosje stil staat zodat de remschijven afgekoeld zijn.

Hoe weet je nu dat je remblokken versleten zijn?

De meeste auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met slijtage indicatoren die aan de computer van je auto doorgeven dat de remblokken vervangen moeten worden. Je kunt het ook zelf op het oog controleren. Als je door je velg op je remblokken kunt kijken kun je zien of de voering dun is of niet. Als deze zo dun is dat je bijna op het metaal kijkt waar de voering van de remblok op zit, dan moeten ze vervangen worden. Hoor je je remmen een metaalachtig geluid maken bij het remmen dan is het mogelijk dat de remblokken totaal versleten. Hierdoor krijg je metaal op metaal waardoor de remwerking  dan weg of bijna weg is. Vervanging is noodzakelijk op zo’n kort mogelijke termijn.

Voordelen van remblokken bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remblokken gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Bosch, TRW, Febi, NK, Brembo, Topran en BluePrint, deze merken zijn van topkwaliteit. 
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen. 
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00. 

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40