Rembekrachtiger

Een rembekrachtiger is onderdeel van de remwerking van een auto. Het behoeft geen uitleg dat een goede remwerking essentieel is voor elke auto. Bij Site4Cars bieden we rembekrachtigers aan van de merken Aisin en ATE.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een rembekrachtiger online kopen doe je bij Site4Cars

Een rembekrachtiger is dus onderdeel van het remsysteem. Het doel van deze rembekrachtigers is om de inspanningen die je moet doen om het rempedaal in te drukken te verminderen. Dit verhoogt zowel het comfort en de veiligheid, want hierdoor vergt het remmen slechts een kleine inspanning en kan een snellere en hogere remwerking worden bereikt. Als je onder de motorkap kijkt is het het zwarte ronde onderdeel aan het einde van het motorblok. Deze staat via een stang in verbinding met het rempedaal. Bij trommelremmen, die vroeger gebruikelijk waren in auto’s, is een rembekrachtiger niet zo noodzakelijk. Deze creeëren genoeg druk van zichzelf. Bij remschijven, wat tegenwoordig veel vaker voorkomt, is een rembekrachtiger wel heel handig. Anders wordt remmen drie tot vier keer zwaarder, en dat maakt autorijden een stuk vermoeiender dan nodig. Uiteraard vind je nieuwe rembekrachtigers bij Site4Cars!

Wanneer moet ik mijn rembekrachtiger vervangen?

Een rembekrachtiger heeft vrij veel te verduren en is onderhevig aan slijtage. Daarnaast kan de binnenkant van een rembekrachtiger gaan lekken, waardoor hij niet meer goed zal werken. Een defect aan de rembekrachtiger merk je vaak doordat je veel kracht moet zetten bij het remmen. Je kunt ook redelijk makkelijk zelf controleren of de rembekrachtiger nog goed werkt. Trap met een uitgeschakelde motor de rem in totdat je een erg sterke weerstand hebt. Terwijl je dit zo vasthoudt start je de motor. Als het goed is zal het rempedaal nu ontspannen, zo niet is er iets mis. Als dit zo is moet je dit natuurlijk zo snel mogelijk laten vervangen, omdat dit de veiligheid in gevaar brengt. Als het echt niet meer werkt is het aan te raden om de auto te laten ophalen. 

Welke rembekrachtiger heb ik nodig?

Welke rembekrachtiger je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste rembekrachtiger aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan worden de juiste onderdelen weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Jouw rembekrachtiger vervangen

Een rembekrachtiger vervangen is niet de meest ingewikkelde reparatie. Je kan, als je beschikt over de juiste materialen en kennis, de rembekrachtiger zelf vervangen. De rembekrachtiger vind je vrij snel onder de motorkap, en kun je snel demonteren. Belangrijk is wel om de rembekrachtiger goed af te stelle. Mocht je het toch liever laten vervangen door een professional, dan kun je de turbocharger laten vervangen bij een van onze montagepartners. Ons montagenetwerk bestaat uit gekwalificeerde universele garagehouders die voor onze klanten rembekrachtigers monteren. Deze partners bevinden zich bijna altijd bij jou in de buurt, als dit niet het geval is kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.  

Voordelen van een rembekrachtiger bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een rembekrachtiger gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Aisin en ATE, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40