Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Auto onderstel, ophanging en aandrijving online kopen | Draagarmen, Schokdempers, Aandrijfassen en meer!

Het onderstel van de auto is een zeer belangrijk onderdeel van de auto en zorgt mede met de ophanging voor de wegligging van de auto. De aandrijving is natuurlijk niet weg te denken bij het onderstel en de ophanging en neemt een groot deel van de wegligging voor zijn rekening. Bij Site4Cars vind je onderdelen van merken zoals SKF, ABS, DelphiMonroe en Febi. Heb je vragen over onderdelen die te maken hebben met het onderstel, de ophanging of de aandrijving van je auto? Neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars via de livechat of stuur ons een WhatsApp bericht!


Wat is het onderstel van de auto?

Het onderstel van een auto is een zeer belangrijk onderdeel van de auto, het vormt als het ware de ruggengraat van de auto. Het onderstel wordt ook wel het chassis genoemd. Je zou het chassis kunnen zien als het dragende deel van een auto waaraan de aandrijflijn, wielophanging en de carrosserie worden gemonteerd. Men heeft het ook wel over een “rijdend chassis” als een compleet chassis in beweging wordt gebracht.

Wat is de ophanging van de auto?

De ophanging van de auto heeft eigenlijk alles te maken met hoe de wielen aan het onderstel verbonden zijn. Wielen zijn altijd verbonden met het voertuig door middel van het veersysteem. Dit zorgt ervoor dat de rit comfortabel is en daarnaast zorgt het ook voor een betere wegligging. Een ophanging wordt daarom ook wel wielophanging genoemd.

De meeste voorkomende is de ‘onafhankelijke wielophanging’ wat bijna altijd aan de voorzijde voorkomt maar ook steeds vaker aan de achterzijde van auto’s. Een onafhankelijke wielophanging is ideaal omdat de wielen onafhankelijk van het wiel aan de andere kant kan bewegen. De wielophanging bestaat uit verschillende dragende delen zoals een draagarm. Daarnaast is elke ophanging voorzien van een schokdemper en chassisveer.

Je kan doormiddel van schroefsets of verlaging sets je auto verlagen zodat het erg mooier en gestroomlijnder uit ziet. Naast het verlagende effect zorgt een verlaging van de auto vaak voor een betere wegligging, mits de ophanging goed is afgesteld.

Wat is de aandrijving van een auto?

Elke auto heeft een aandrijving nodig, zonder aandrijving gaat een auto namelijk niet vooruit. De motor produceert energie die vervolgens omgezet kan worden in een voorwaartse kracht. Dit gebeurt door middel van het aandrijfsysteem. Deze overbrenging moet naar de wielen en dit gebeurt via verschillende onderdelen zoals de aandrijfas en een homokineet. Om de wielen soepel te laten draaien beschikt elk wiel over een wiellager. Doordat een auto beschikt over een homokineet is het mogelijk om de aangedreven wielen te draaien terwijl ze worden aangedreven door de aandrijfas.

Slijtage van het onderstel, ophanging en aandrijving

Het onderstel met al zijn ophangingsdelen en aandrijvingsonderdelen is zeer gevoelig voor slijtage. Dit komt doordat het systeem constant klappen opvangt (vering en schokdempers en draagarm) en altijd in beweging is. Hierdoor komt het vaak voor dat een onderdeel van het onderstel, van de ophanging of van de aandrijving vervangen moet worden. Doe dit tijdig zodat de wegligging van het rijgedrag van de auto er niet onder hoeven te lijden. 

Voordelen van onderstel, ophanging of aandrijf onderdelen bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een onderstel onderdelen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-3 werkdagen.
✅ A-merken zoals ABS, Febi, Delphi, SKF en Monroe deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.