Oliefilters

Oliefilters nodig? Bij Site4Cars kun je online en goedkoop oliefilters bestellen en indien nodig laten vervangen. Alle aangeboden oliefilters zijn een A-merk zoals Site4Cars Best Deal, Bosch, Mann, Topran, Febi Bilstein, Purflux, VDO, VIKA en Blue Print.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een oliefilter online kopen doe je bij Site4Cars

Oliefilters zorgen er dus voor dat de olie in de motor wordt gezuiverd. Als de motor van de auto loopt zal de oliepomp de olie in het motorblok rondpompen. Tijdens dit rondpompen komt de olie ook door de oliefiter. Olie heeft namelijk de eigenschap om vuil op te nemen, met name slijtagedeeltjes zoals metaaldeeltjes, roet en verbrandingsresten. Dit blijft achter in de motor en wordt dus opgenomen door de motorolie, die hierdoor vervuild raakt. Door de olie te filteren blijft de smering optimaal en blijft daarnaast ook de koelende werking van de olie gehandhaafd. Hiermee is de oliefilter van groot belang, uiteraard helpen we je hier bij Site4Cars graag mee!

Wanneer moet ik mijn oliefilter vervangen?

Wanneer moet ik mijn oliefilter vervangen? Het antwoord hierop is gelukkig heel simpel, bij elke onderhoudsbeurt wordt zowel de motorolie als de oliefilter vervangen. Naast de oliefilter is het ook heel belangrijk om de juiste motorolie in je auto te doen. Bij het gebruik van de verkeerde olie kan er namelijk schade ontstaan in de motor wat hele hoge kosten met zich meebrengt. In deze blog lees je alles over de juiste olie.  

Jouw oliefilter vervangen

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf de olie van je auto te verversen, en hierbij ook meteen je oliefilter te vervangen. Op zichzelf is dit niet een hele lastige reparatie. Het lastige hiervan is vooral dat de oliefilter niet makkelijk te bereiken is. Ook heb je speciaal materiaal nodig om de filter op de juiste manier te vervangen, zonder dat er olie lekt. Een goede werkplaats is ook handig, omdat er vaak olie lekt en dit vlekken kan achterlaten. 

Welke oliefilter heb ik nodig?

Welke oliefilter je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste oliefilter aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste oliefilter weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Voordelen van een oliefilter bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een oliefilter gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Site4Cars Best Deal, Bosch, Mann, Topran, Febi Bilstein en Blue Print., deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40