Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Goedkope Nokkenas online kopen! Site4Cars.nl | Febi, BluePrint

Ben je op zoek naar een nokkenas of nokkenasset of heb je juist de toebehoren van een nokkenas nodig? Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een nokkenas voor je auto te bestellen! Wij hebben een nokkenas van de merken BluePrint en Febi in ons assortiment zitten en de daarbij horende toebehoren. Heb je een vraag over een nokkenas of weet je niet welke je nodig hebt? Neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars of stuur ons een bericht via de livechat of via WhatsApp!

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

Nokkenas online bestellen

Een nokkenas is een essentieel onderdeel van de motor en de aandrijving. Deze kan je tegenwoordig makkelijk en snel online bestellen! Bij Site4Cars vind je van Febi en BluePrint verschillende soorten nokkenassen. De nokkenas zorgt voor de bediening van de toevoer van het brandstof mengsel en de afvoer van de uitlaatgassen. Weet je niet welke nokkenas je nodig hebt? Vul op onze site het kenteken van de auto in of geef het chassisnummer aan een van de medewerkers van Site4Cars. Op deze manier kunnen we altijd uitzoeken welke nokkenas in de motor thuis hoort en dus past.

Wat is een nokkenas?

De nokkenas zit boven in de motor in de cilinderkop. De nokkenas is verbonden met de kleppen van de verbrandingsmotor. Doordat de nokkenas gedraaid is zorgt deze ervoor dat de kleppen in volgorde geopend worden. Dit zorgt ervoor dat elke cilinder op een ander moment wordt voorzien van het brandstof mengsel.

Er bestaan ook motoren met een dubbele nokkenas. Deze motoren hebben dan meestal 4 kleppen per cilinder. Op deze manier kan de brandstof toevoer en de uitlaat afvoer los van elkaar worden geregeld. De nokkenas wordt aangedreven door de krukas door middel van de distributieset. Is jouw distributieset versleten of aan vervanging toe? Bestel dan voordelig en snel jouw distributieset bij Site4Cars.nl! De nokkenas beweging wordt in de gaten gehouden door een sensor genaamd de nokkenas sensor. Deze zorgt ervoor dat de computer van de auto (ECU) precies weet hoe snel de nokkenas draait.