Luchtmassameter

Site4Cars biedt onder andere luchtmassameters aan van de merken Pierburg, Topran, Bosch en Facet. Deze merken waarborgen de kwaliteit van de luchtmassameters.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Luchtmassameter online kopen doe je bij Site4Cars

Tussen het luchtfilterhuis en het inlaatspruitstuk zit de luchtmassameter. Alle aangezogen lucht gaat door de luchtmassameter heen. Als er sprake is van een atmosferische motor wordt de lucht aangezogen door de onderdruk in de cilinder. Bij een motor die uitgevoerd is met een turbo wordt de lucht door het compressorwiel aangezogen. De luchtmassameter meet de hoeveelheid lucht dat de motor instroomt. Via deze gegevens kan met behulp van de kenveld waarden in het motorregelapparaat onder andere de hoeveelheid in te spuiten brandstof worden bepaald.

Luchtmassameter vervangen

Als de luchtmassameter stuk of vervuild is, wordt er een verkeerde waarde afgegeven. Dit leidt tot een verkeerd mengsel van lucht en brandstof. Hierdoor kunnen de volgende problemen ontstaan. Slecht stationair toerental en verlies in vermogen zijn hier voorbeelden van. Ook door het uitlezen van de ECU kan natuurlijk gekeken worden of de luchtmassameter vervangen moet worden. Het vervangen van de luchtmassameter kan prima zelf uitgevoerd worden. 

Hoe snel heb ik mijn nieuwe luchtmassameter in huis?

De levertijd verschilt per luchtmassameter. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd binnen 2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 19.00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Welke luchtmassameter heb ik nodig?

Op basis van je kenteken kan je eenvoudig achterhalen welke luchtmassameter er geschikt zijn voor jouw auto. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste luchtmassameter aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt, kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke luchtmassameter jij nodig hebt. 

Voordelen van een luchtmassameter bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een luchtmassameter gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Pierburg, Topran, Bosch en Facet. Deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40