Luchtfilters

Luchtfilter nodig? Bij Site4Cars kun je online en goedkoop diverse merken luchtfilters bestellen en indien nodig laten vervangen. Alle aangeboden luchtfilters zijn van een A-merk zoals Topran, Bosch, Mann, Site4Cars Best Deal, Febi Bilstein, VDO, VIKA en Blue Print.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een luchtfilter online kopen doe je bij Site4Cars

Luchtfilters zorgen er dus voor dat de lucht die door de auto wordt aangezogen kan worden gezuiverd en van stof en andere deeltjes die in die aangezogen lucht zitten. Dit wordt gedaan omdat de motor slecht tegen vervuilde lucht kan. In gebieden waar het erg stoffig is zal de luchtfilter dan ook wat eerder en vaker vervangen moeten worden. De meeste luchtfilters zijn gemaakt van papier en gevouwen in een harmonica vorm, om op deze manier het oppervlakte te vergroten. 

Wanneer moet ik mijn luchtfilter vervangen?

Wanneer een luchtfilter kapot of verstopt is geraakt kan je motor niet meer goed ademen. De gevolgen hiervan zijn dat het mengsel van brandstof en zuurstof niet meer juist is, en hierdoor zal je auto meer brandstof gaan verbruiken. Ook zal de prestatie van de motor teruglopen, en kan het zijn dat je motor onregelmatig gaat lopen. Het is dan ook belangrijk om tijdig je luchtfilter te vervangen. Gelukkig wordt bij elke onderhoudsbeurt standaard ook je luchtfilter vervangen, waardoor je hier in principe zelf niet extra op hoeft te letten.

Welke luchtfilter heb ik nodig?

Welke luchtfilter je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste luchtfilter aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste luchtfilter weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Mijn luchtfilter vervangen

De luchtfilter kun je in de meeste gevallen prima zelf vervangen. Deze filter vind je in de motorruimte, vaak op of net naast de motor. De deksel van het luchtfilterhuis is vaak voorzien van klemmetjes die je simpel open kunt klikken waarna je de deksel kunt verwijderen. Ook de luchtfilter kun je dan makkelijk verwijderen. Het is slim om de behuizing nog even te stofzuigen, om al het vuil en zand eruit te halen. Nu kun je de nieuwe erin zetten en ben je klaar. In deze blog lees je een uitgebreide beschrijving. 

Voordelen van een luchtfilter bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een luchtfilter gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Topran, Bosch, Mann, Site4Cars Best Deal, Febi Bilstein en Blue Print, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40