Lambdasonde

Site4Cars biedt onder andere lambdasondes aan van de merken Bosch, S4C Best Deal, FAE en Blue Print. Deze merken waarborgen de kwaliteit van de lambdasonde. 

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Lambdasonde online kopen doe je bij Site4Cars

De functie van de lambdasonde is het meten van het zuurstofgehalte in het uitlaatgas. Deze informatie wordt doorgegeven aan het motormanagementsysteem. De meting wordt lambawaarde genoemd. Dit is overigens ook de indicator voor de effectiviteit van de verbranding. 

Indien de lambdawaarde buiten de vastgestelde grens valt, wordt deze door het motormanagementsysteem gecorrigeerd via een aanpassing van de samenstelling van brandstof en luchtverhouding. Dit gebeurt middels het bijsturen van de brandstofinjectie. Door deze correctie wordt de inspuittijd van de injectoren aangepast.

Lambdasonde vervangen

Indien de lambdasonde kapot is, moet je deze schoonmaken of vervangen. Je kunt de lambdasonde prima zelf vervangen. Het is vrij eenvoudig, maar enige ervaring in het vervangen van auto-onderdelen helpt wel. 

Besteed je de vervanging liever uit aan een professioneel bedrijf, dan ben je wel wat meer kosten kwijt. Dit komt door de arbeidsuren die in rekening worden gebracht voor het vervangen van de lambdasonde van jouw auto. 

Hoe snel heb ik mijn nieuwe lambdasonde in huis?

De levertijd verschilt per lambdasonde. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd binnen 2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 19.00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Welke lambdasonde heb ik nodig?

Op basis van je kenteken kan je eenvoudig achterhalen welke lambdasondes er geschikt zijn voor jouw auto. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste lambdasondes aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt, kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke lambdasonde jij nodig hebt. 

Voordelen van een lambdasonde bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een lambdasonde gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Bosch, S4C Best Deal, FAE en Blue Print. Deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40