Lambdasonde

Heb een nieuwe lambdasonde nodig en wil je niet teveel kwijt zijn? Bij Site4Cars ben je aan het juiste adres voor een lambdasonde van een A-merk tegen zeer scherpe prijzen! Bij ons vind je lambdasensoren van de merken BoschFacetBluePrintFebiHella, Denso, Pierburg en NGK. Weet je niet zeker welke lambdasonde je nodig hebt? Of heb je een andere vraag over een lambdasensor, neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars! Je kan ons ook bereiken door middel van de livechat of via WhatsApp!
Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe werkt een lambdasonde

De lambdasonde zorgt voor de meting van het zuurstofgehalte in het uitlaatgas en deze informatie wordt doorgegeven aan het motormanagementsysteem. Deze meting wordt lambdawaarde genoemd en is de indicator voor de effectiviteit van de verbranding. Indien de lambdawaarde buiten de vastgestelde grens valt, wordt deze door het motormanagementsysteem gecorrigeerd d.m.v. een aanpassing van de samenstelling van brandstof en luchtverhouding. Dit gebeurt middels het bijsturen van de brandstofinjectie. Door deze correctie wordt de inspuittijd van de injectoren aangepast.

Meer weetjes over lambasensoren

In de meeste gevallen heeft een auto twee lambdasondes. De eerste sensor meet de gassen die direct uit de motor komen. Deze meting wordt gecorrigeerd door het motormanagement. De tweede lambdasensor bevindt zich achter de katalysator en deze heeft als hoofdfunctie de controle van de juiste werking van de katalysator. De ideale bedrijfstemperatuur van een lambdasonde is rond de 200 graden Celsius. Een lambdasonde is aan slijtage onderhevig en heeft een gemiddelde levensduur van 100.000 km. De slijtage wordt versneld door verhoogd olieverbruik, mindere kwaliteit brandstof en een niet goed werkende katalysator. Check op de homepagina via jouw kenteken eenvoudig de juiste goedkope lambdasonde voor jouw auto. Heb je nog vragen aarzel niet en stel deze via onze contactpagina.

Mijn lambdasonde testen en controleren

Zou het kunnen zijn dat je lambdasonde kapot is? Dan is hier een simpele test om uit te sluiten dat je lambdasonde kapot is.

  1. Zet de auto aan en breng de motor tussen de 1500/2000 rpm door het gaspedaal ligt in te drukken.
  2. Zorg ervoor dat je het gas stabiel indrukt zodat de motor niet gaat schommelen in zijn toeren.
  3. Blijft de motor stabiel zonder dat het de toeren laat zakken of juist opvoert? Dan is er waarschijnlijk niks aan de hand met je lambdasonde.

Welke lambdasonde heb ik nodig?

Je vraagt je misschien af hoe je erachter komt welke lambdasonde er nu precies in jouw auto zit. Dit is erg makkelijk te controleren door middel van je kenteken of je chassisnummer. Geef op de homepagina je kenteken in en navigeer vervolgens naar het lambdasonde menu. Is er teveel keus of weet je gewoon niet welke je moet hebben? Neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars en dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. TIP: Zorg ervoor dat je het chassisnummer van de auto altijd bij de hand hebt, dit vergroot de kans om de juiste lambdasonde te vinden.

Voordelen van een lambdasonde bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een lambdasonde gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-3 werkdagen. 
✅ A-merken zoals Bosch, Febi, BluePrint, Hella, Facet, Denso, Pierburg en NGK deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen. 
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40