Krukassensor en nokkenassensor

Is de krukassensor of de nokkenassensor aan vervanging toe en ben je op zoek naar een goedkope snelle levering van een nieuwe? Dan ben je bij Site4Cars aan het juiste adres! Bij ons vind je veel verschillende soorten krukassensoren en nokkenassensoren van merken zoals Blueprint, Bosch, TriscanFacet, Febi, Kavo Parts en Hella. Zie je niet de juiste sensor voor jouw auto? Of heb je een vraag over een bepaalde krukas sensor of nokkenas sensor? Neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars of stuur ons een bericht via de livechat of via WhatsApp!

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Wat is een nokkenassensor en wat is een krukassensor?

Vaak worden een nokkenassensor en een krukassensor in een adem genoemd. Dit komt omdat ze zich allebei in de motor bevinden. De motor bevinden zich namelijk ook de krukas en de nokkenas die voor de aandrijving van de motor zorgen. Deze worden door middel van de sensoren in de gaten gehouden. De nokkenassensor bevindt zich in het bovenste gedeelte van de motor (de cilinderkop) en de krukassensor bevind zich aan de onderkant van het motorblok. De sensoren zijn makkelijk te bereiken en daarom ook vaak makkelijk te vervangen.

De sensoren letten op de stand van de nokkenas en de krukas en deze wordt dan doorgegeven aan de ECU ofwel de computer van de auto. De nokkenassensor registreert de positie van de kleppen ten op zicht van de stand van de zuigers. De krukassensor registreert op zijn beurt de stand van de zuiger en geeft deze door aan de ECU. Met deze informatie kan de ECU de ontsteking en de inspuiting regelen.

Symptomen van een kapotte nokkenassensor

De nokkenassensor zorgt er samen met de krukassensor voor dat de positie van het krukasmechanisme wordt vastgesteld. Zo weet de ECU wanneer de eerste cilinder zich boven het dode punt bevindt. Een kapotte/defecte nokkenassensor kan je op de volgende manieren herkennen:

  • Motorcontrolelampje brandt
  • Opslaan van een foutcode
  • De stuureenheid werkt in het noodprogramma
  • Startmoeilijkheden

Let op, mocht je deze symptomen ook hebben, dan hoeft dat niet altijd op een defect van de nokkenas sensor te duiden. Bij onzekerheid altijd even kortsluiten met een garage of professional.

Symptomen van een kapotte krukassensor

De krukassensor heeft als taak om de krukaspositie te bepalen en het toerental. Deze gegevens zijn cruciaal om een juiste injectie en ontsteking in de motor te verkrijgen. Een kapotte/defecte krukassensor kan je op de volgende manieren herkennen:

  • Uitvallen van de motor
  • Startproblemen
  • Motorstilstand
  • Opslaan van een foutcode

Let op, mocht je deze symptomen ook hebben, dan hoeft dat niet altijd op een defect van de krukas sensor te duiden. Bij onzekerheid altijd even kortsluiten met een garage of professional.

Voordelen van een nokkenassensor of krukassensor bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een nokkenassensor en krukassensor gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Bosch, Febi, BluePrint, Triscan, Hella, Facet en Kavo Parts deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40