Koppelingset

Wij verkopen alleen koppelingsets van de gerenommeerde A merken zoals LUKValeoSachs en Kavo. De reden hiervan is dat het vervangen van een koppeling in de meeste gevallen een tijdrovende en dus prijzige reparatie kan zijn. Indien je niet in staat bent om zelf een koppelingset te monteren kun je via de knop “montage” bij één van onze montagepartners in Nederland de prijs voor deze reparatie opvragen en direct een afspraak maken. Bestel makkelijk en eenvoudig online met je kenteken op de homepage. Wanneer je nog vragen hebt is het altijd mogelijk om deze te stellen via ons contactformulier.


Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe werkt een koppeling

De koppeling bestaat uit 3 onderdelen waarbij de koppelingsplaat met de versnellingsbak verbonden is. De koppeling ligt opgesloten tussen het vliegwiel en de drukgroep aan de motor. De drukgroep bevat drukvingers die werken als een hefboom. Door het indrukken van het koppelingspedaal wordt het druklager tegen deze veren gedrukt. Hierdoor treedt de hefboom in werking en wordt de drukgroep iets teruggetrokken en komt de koppelingsplaat vrij waardoor de aandrijving wordt onderbroken. Hierdoor kun je dus op- of terugschakelen. Na het loslaten van het koppelingspedaal worden alle delen weer in elkaar geschoven. Door deze actie constant te herhalen ontstaat er wrijving en treedt er slijtage op. Hoe vaker er geschakeld wordt des te eerder zal het koppelingset verslijten.

Koppeling vervangen

Hoe merk je dat je koppeling versleten is? Er zijn verschillende symptomen waaraan je kunt merken dat er iets mis mee is. De koppeling kan gaan slippen waardoor de auto minder vlug van zijn plek komt, het koppelingspedaal staat hoger dan normaal of er komen ratelende geluiden vrij bij het schakelen. Het koppelingset bestaat uit een drukgroep, koppelingsplaat en een druklager. Wij raden aan om altijd de complete set te vervangen, omdat al deze delen hetzelfde aantal kilometers mee hebben gedraaid. De gemiddelde levensduur van een koppeling is bij normaal gebruik tussen de 130.000 km en 200.000 km.


WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40