Katalysators

Een katalysator neutraliseert de schadelijke stoffen die door de motor worden uitgestoten. Door de chemische reactie die zich in de katalysator afspeelt, worden de schadelijke deeltjes omgezet in onschadelijke deeltjes. In de katalysator bevindt zich een honingraat met edelmetalen die voor de neutralisatie van de schadelijke stoffen zorgt. De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Wat is de functie van een katalysator

Het doel van een katalysator is het neutraliseren van de schadelijke stoffen die door de motor van een auto of motor worden uitgestoten. Door het ontstaan van een chemische reactie in de katalysator worden de schadelijke stoffen omgezet naar onschadelijke stoffen die niet belastend zijn voor het milieu. De metalen die verwerkt zijn in de katalysator zorgen voor de omzetting, de zogenaamde katalyse. 

Verklaring van de naam katalysator

De katalysator is vernoemd naar een scheikundig proces waarbij de katalysator zelf niet verandert, maar wel zorgt voor de benodigde chemische reactie. Het woord katalysator is afgeleid van het Griekse woord “Katalysis” wat in het Nederlands “ontbinding” betekent. 

Welke katalysatoren leveren wij

Wij leveren de katalysatoren van het bekende Nederlandse merk Bosal goedkoop en snel. Dit merk is een grote OEM leverancier en hiermee is de kwaliteit en garantie afgedekt. Je vindt eenvoudig via je het invoeren van je kenteken op de homepage de juiste katalysator voor jouw auto. Blijf je nog met een vraag zitten aarzel niet en neem met ons contact op via ons contactformulier.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40