Injectoren

injectoren, ook wel verstuivers, zorgen voor de inspuiting van brandstof in jouw motor. Het lijkt qua vorm op een soort pen, en moet onder hoge druk brandstof in de cilinder spuiten. Site4Cars biedt injectoren aan van het merk Bosch.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een injector online kopen doe je bij Site4Cars

De taak van injectoren is om de door het regelapparaat berekende brandstofhoeveelheid, exact en op het juiste moment in te spuiten. Deze injectoren worden elektromagnetisch bediend, waarbij het regelapparaat de elektrische impulsen berekent en verstuurd. Dit gebeurt aan de hand van precieze gegevens over de motor bedrijfstoestand. De inlaatklep van jouw motor wordt in de cilinder geopend waardoor lucht wordt aangezogen. Wanneer deze inlaatklep weer dichtgaat wordt de lucht samengeperst. Dit zorgt voor een stijgende temperatuur. Als de zuiger ongeveer bovenaan is zorgt de injector ervoor dat er een dosis brandstof wordt ingespoten, die door de hoge temperatuur wordt verbrandt. Als deze injector niet goed werkt, werkt de verbranding uiteraard ook niet optimaal. Wij van Site4Cars helpen je in dat geval graag met een nieuwe injector!

Wanneer moet ik mijn injector vervangen?

Injectoren kunnen ook verslijten, of acuut kapot gaan. Dit gebeurt na een bepaald aantal kilometers, en kan versneld worden door het tanken van mindere brandstof. Dit is bijvoorbeeld brandstof die in het buitenland is getankt, of voor jouw auto verkeerde brandstof. Het verbrandingsproces wordt in het geval van defecte injectoren verstoord. Een goed werkende injector spuit exact de juiste hoeveelheid brandstof, op precies het juiste moment. Als er een defect is, wordt de druk verminderd. Hierdoor wordt er te weinig brandstof ingespoten of met te weinig druk. Uiteindelijk zal de motor minder gaan lopen omdat er teveel of te weinig brandstof wordt ingespoten. Dit kan wel een geleidelijk proces zijn, waardoor je in het eerste instantie vaak niet doorhebt. Symptomen van kapotte injectoren kunnen zijn; verminderd vermogen, startproblemen, hoger brandstofverbruik, tikkende geluid van de motor en een schommelend stationair toerental.

Welke injector heb ik nodig?

Welke injectoren je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste onderdelen aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste injector weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Jouw injector vervangen

Als jouw injectoren beschadigd zijn en je wil ze vervangen, dan raden wij aan dit door een specialist te laten doen. Als je beschikt over de juiste materialen en kennis kun je het ook natuurlijk ook zelf doen. Je kunt de injector laten vervangen bij een van onze montagepartners. Ons montagenetwerk bestaat uit gekwalificeerde universele garagehouders die voor onze klanten alle onderdelen monteren. Deze partners bevinden zich bijna altijd bij jou in de buurt, als dit niet het geval is kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.  

Voordelen van een injector bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een injector gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Bosch, dit merk is van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40