Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Welke olie moet er in mijn auto?

Bij Site4Cars hebben we een enorm breed assortiment van oliën, waardoor je bij ons altijd de juiste olie voor jouw auto kan vinden. We hebben onder andere motorolie, remvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof, adblue, vetten, stuurbekrachtigingsolie, versnellingsbakolie, koelvloeistof, ontvetters en reinigers en hydraulische olie. Daarnaast hebben we nog een apart assortiment van diverse oliën, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor boten, racen, scooters en zelfs voor tuinmateriaal. 

Welke olie heb ik nodig?

Als je olie voor jouw auto gaat kopen is de belangrijkste vraag natuurlijk, welke olie heb ik nodig? Wij hebben hiervoor een makkelijke oplossing. Vul op de homepagina jouw kenteken in, ga vervolgens naar de onderhoudspagina en zie direct welke olie voor jouw auto geschikt is. Als je niet zeker bent van je keuze kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Voor motorolie zijn er ook een aantal stappen om zelf te kijken wat voor olie er in jouw auto moet. Zoek in het serviceboekje van je auto het originele olie nummer. Kijk vervolgens wat voor soort olie dit is; zoals motorolie 10W40 of motorolie 5W30. Op onze motorolie pagina kun je, na het kiezen voor kleinverpakking of grootverpakking, filteren op merk, inhoud, soort en viscositeit van je olie. Als je filtert op viscositeit kun je aan de hand van het originele nummer de juiste olie terugvinden. Deze staan op de site achter de specificatie, op deze manier weet je zeker dat je de juiste motorolie.

Waar moet ik op letten bij het vervangen van de olie?

Het is prima mogelijk om zelf je olie te vervangen, dan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Als je de olie gaat vervangen moet je ook altijd de oliefilter vervangen, die je hier kunt vinden. Daarnaast heb je een oliefiltersleutel nodig om de oliefilter te kunnen plaatsen. Tot slot heb je een olie aftapplug en een lekbak nodig. Als je dit hebt, en uiteraard de juiste olie, kun je jouw weg makkelijk vervolgen met verse olie!