Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Airco vullen

Airco vullen of bijvullen? Zorg dat je airco in topconditie is voor een altijd aangename temperatuur in je auto

Je airco op tijd bijvullen is belangrijk om verschillende redenen. Wanneer er bijvoorbeeld te weinig koudemiddel in het systeem zit, kan de compressor schade oplopen en het systeem vervuilen. Is dit bij jou het geval? Uiteraard vind je in onze webshop nog meer materialen voor de airco van je auto. Denk aan een condensor, verdamper etc., zodat jij je airco altijd in topconditie kunt houden. Je kan op kenteken zoeken om de juiste materialen te vinden die bij jouw auto passen.

Laat op tijd je auto airco bijvullen

Wij kennen meerdere soorten aircosystemen in een auto. Een handbediende, semi-automatische en volautomatische airconditioning. Bij een handmatige airco moet je zelf de temperatuur en blaaskracht instellen. Bij de semi-automatische airco houdt het systeem zelf de temperatuur in de auto in de gaten, maar moet je eigenhandig de kracht instellen waarmee de koudere (of warmere) lucht naar binnen wordt geblazen. Heb je climate control, dus een vol-automatisch airco, dan hoef je in principe niets te doen behalve de airco op tijd laten bijvullen. Dat geldt overigens voor alle aircosystemen, want het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld. Een drooglopende airco gaat zeker stuk.

Een nieuw aircosysteem laten plaatsen brengt hoge kosten met zich mee. In veel gevallen kan je beter kapotte onderdelen vervangen door een deskundig autobedrijf. Net zoals voor het bijvullen van je airco, geldt ook hiervoor dat je dit beter aan een vakman kunt overlaten. Wij helpen je doordat je bij ons de beste materialen online kunt bestellen die nodig zijn om je airco weer in topconditie te krijgen.

Airco vullen tegen een gunstige prijs

Een auto airco is geen complexe, maar wel een teer onderdeel van je auto. Een onderdeel dat onderhoud nodig heeft, net als de rest van je auto. De meeste aircosystemen bestaan uit een compressor, condensor, filterdroger, expansieventiel en een verdamper. Een compressor verplaats het koudemiddel naar de condensor waar de stof vloeibaar wordt. De filterdroger is nodig om alle vuil en vocht hieruit te verwijderen.

Het expansieventiel regelt de druk en laat samen met de verdamper een bepaalde hoeveelheid koudemiddel door die zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Als een van deze onderdelen niet goed werken, dan kan je ze bij ons online bestellen. Daarmee kan je naar een professioneel autobedrijf bij jou in de buurt gaan om dit te laten vervangen. Het belangrijkste voordeel is dat je kan rekenen op een goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Dit geldt ook voor het vullen van je airco. Heb je vragen of kan je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. Als specialist in auto onderdelen kunnen wij je vast verder helpen.