Fuseekogel

De fuseekogel is onderdeel van de wielophanging van de auto en hoort bij de draagarmen en toebehoren. Deze kogel zorgt voor een verbinding tussen de draagarm en het fuseestuk. Site4Cars biedt draagarmen en toebehoren aan van de merken Delphi, Febi Bilstein, ABS, Bessr, Lemförder, Magneti Marelli, NK, Ruville, S4C Best Deal, Aisin, en Blue Print.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een fuseekogel online kopen doe je bij Site4Cars

De fuseekogel moet zware krachten weerstaan en hierdoor is het aan slijtage onderhevig. De kogel draait in een kom en heeft daarbij een hele grote bewegingsvrijheid. Hij moet de draaiende en de in- en uit verende bewegingen opvangen. De fuseekogel wordt tegen vuil en water beschermd door een rubberen fuseekogelhoes, die er eveneens voor zorgt dat het vet rondom de fuseekogel wordt vastgehouden. Dit vet is noodzakelijk voor een goede werking van de fuseekogel. De kogel zal een stuk sneller slijten wanneer dit vet opraakt. 

Wanneer vervang je de fuseekogel?

Een fuseekogel is dus aan slijtage onderhevig en zal af en toe vervangen moeten worden. Dit kan veroorzaakt worden door het scheuren of breken van de fuseekogelhoes, waarna de fuseekogel in zijn geheel moet worden vervangen. Het kan ook zijn dat er te veel speling op de fuseekogel staat, waardoor deze moet worden vervangen. De kogel kan hierdoor kan hierdoor kapot gaan, waardoor je de controle over het stuur kunt verliezen. Uiteraard moet je dit voorkomen om de veiligheid te waarborgen. Bij slijtage aan de fuseekogel is het dan ook belangrijk om hier snel iets aan te doen.

Het scheuren of breken van de fuseekogelhoes kan ervoor zorgen dat de fuseekogel kapot gaat, dan moet hij vaak in zijn geheel worden vervangen. Ook wanneer er te veel speling op de fuseekogel staat (of komt te staan) moet hij  worden vervangen. Als er te veel speling op de fuseekogel komt te staan kan de kogel kapot gaan, waardoor u de controle over het stuur van uw auto kunt verliezen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Hoe vervang je een fuseekogel?

Het is in principe mogelijk om een fuseekogel zelf te vervangen. Hiervoor heb je dan wel de nodige technische kennis nodig, net als het juiste gereedschap en een goede werkomgeving. Als je het niet zelf kan of wil doen is een monteur een goede optie. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars de fuseekogel monteren. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden, neem dan even contact met ons op

Welke fuseekogel heb ik nodig?

Op basis van je kenteken of het chassisnummer kan je eenvoudig achterhalen welke fuseekogel er op jouw auto zit. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste fuseekogel aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke er op jouw auto passen. 

Voordelen van een fuseekogel bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om fuseekogels gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Delphi, Febi Bilstein, ABS, Bessr, Lemförder, Magneti Marelli, NK, Ruville, S4C Best Deal, Aisin, en Blue Print, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40