Filters

Site4Cars heeft alle benodigde filters voor je auto. Luchtfilters, oliefilters, brandstoffilters, interieurfilters, koelmiddelfilters en transmissiefilters zijn door ons leverbaar. Wij hebben diverse merken filters waaronder Bosch, Mann, JapanParts, Site4Cars Best Deal, Topran, Febi Bilstein en Blue Print. 


Filters online kopen doe je bij Site4Cars

Alle filters die voorkomen in een auto worden door Site4Cars aangeboden. Luchtfilters, oliefilters, brandstoffilters en interieurfilters zijn de meest algemene filters die je tegenkomt in de auto. Het luchtfilter zorgt ervoor dat de door de motor aangezogen lucht wordt gefilterd. Het is meestal gemaakt van karton wat als een harmonica opgevouwen wordt om zodoende een groot oppervlak te creëren. Het oliefilter zorgt ervoor dat de olie door de motor loopt gefilterd wordt waardoor o.a. ijzerdeeltjes die in de motor terecht komen door slijtage van de ronddraaiende metalen delen in de motor. Het brandstoffilter zorgt ervoor dat de brandstof zoals benzine en diesel wordt gefilterd en zorgt er daardoor voor dat er geen vervuiling die mogelijk in de brandstof of brandstoftank terecht is gekomen in het brandstofsysteem terecht komt. Het interieurfilter is het filter wat verantwoordelijk is voor de filtering van de lucht die in het interieur terecht komt als deze door de roosters naar binnen wordt geblazen. Daarnaast zijn er nog de transmissiefilters en de koelmiddelfilters waarbij het transmissiefilter verantwoordelijk is voor het filteren van de versnellingsbakolie en het koelmiddelfilter die verantwoordelijk is voor het filteren van de koelvloeistof in het koelsysteem. Afhankelijk van de onderhoudsinterval van de auto geeft de fabrikant aan wanneer elk filter vervangen dient te worden.


Filters goedkoop laten monteren

De meeste filters zou je zelf kunnen vervangen. Van alle filters is het luchtfilter over het algemeen het makkelijkst te vervangen. Dit komt omdat deze vaak aan de bovenzijde op of naast de motor is geplaatst. Meestal kun je met een aantal simpele klemmetjes het deksel van de behuizing openen en het filter er uit nemen. De overige filters zijn wat moeilijker zelf te vervangen. Dit komt omdat de meeste filters in een gesloten systeem zijn geplaatst waar vloeistof doorheen stroomt zoals olie of brandstof. Het vervangen van dit soort filters moet je doen met het juiste gereedschap en opvangmogelijkheden om de vloeistoffen op te vangen die bij het vervangen van deze filters uit het gesloten systeem loopt. Het vervangen van de diverse filters kun je makkelijk uitbesteden aan een montagepartner van Site4Cars. Als je het filter hebt gevonden wat op jouw auto past kun je dit in het winkelmandje plaatsen en dan wordt de gele button ‘Montagekosten’ zichtbaar. Je kunt dan een montagepartner bij jou in de buurt selecteren en je ziet direct de prijs die je betaald voor het vervangen van de het betreffende filter. Jij rekent bij Site4Cars de kosten voor het filter af en de montagekosten bij de montagepartner nadat de werkzaamheden door de montagepartner zijn uitgevoerd. Kun je geen montagepartner vinden bij jou in de buurt of wil je ook nog andere werkzaamheden aan je auto uit laten voeren neem dan contact met ons op via onze contactpagina.


WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40