Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Auto Filters » Kenteken Bestellen

Site4Cars heeft alle benodigde filters voor je auto. Luchtfilters, oliefilters, brandstoffilters, interieurfilters, koelmiddelfilters en transmissiefilters zijn door ons leverbaar. Wij hebben diverse merken filters waaronder Bosch, MANN-Filter, Site4Cars Best Deal, Topran, Purflux, Febi Bilstein, VDO, VIKA en Blue Print. 


Filters online kopen doe je bij Site4Cars

Alle filters die voorkomen in een auto worden door Site4Cars aangeboden. Luchtfilters, oliefilters, brandstoffilters en interieurfilters zijn de meest voorkomende filters. De luchtfilter zorgt ervoor dat de door de motor aangezogen lucht wordt gefilterd. Het is meestal gemaakt van karton, dat als een soort harmonica opgevouwen wordt om zodoende een groot oppervlak te creëren. De oliefilter zorgt ervoor dat de olie die door de motor loopt gefilterd wordt, van o.a. ijzerdeeltjes die in de motor terecht komen door slijtage van de ronddraaiende metalen delen in de motor. De brandstoffilter zorgt ervoor dat de brandstof wordt gefilterd. Hierdoor wordt voorkomen dat mogelijke vervuiling in de brandstof of brandstof tank niet in de motor komt. De interieurfilter zorgt voor het filteren van de lucht die in het interieur terechtkomt, wanneer deze door de rooster naar binnen wordt geblazen. Daarnaast zijn er nog de transmissiefilters en de koelmiddelfilters, waarbij de transmissiefilter verantwoordelijk is voor het filteren van de versnellingsbakolie en het koelmiddelfilter voor het filteren van de koelvloeistof in het koelsysteem. Afhankelijk van de onderhoudsinterval van de auto geeft de fabrikant aan wanneer elk filter vervangen dient te worden. De meeste filters worden bij elke onderhoudsbeurt vervangen.

Welke filters heb ik nodig?

Welke filters je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste filters aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan worden de juiste filters weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Jouw filters vervangen

In principe zou je alle filters zelf kunnen vervangen. Van alle filters is de luchtfilter dan het makkelijkst te vervangen, omdat deze vaak makkelijk te bereiken is. Deze zit over het algemeen op of naast de motor geplaatst. Meestal kun je daarom met een aantal klemmetjes het deksel van de behuizing openen en de filter eruit nemen. De overige filters zijn iets lastiger te vervangen, maar ook die zou je zelf kunnen doen als je de juiste materialen en kennis hebt. In deze blog lees je precies, per filter, hoe je ze zelf kunt vervangen. 

Voordelen van filters bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om filters gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ Top-merken zoals Bosch, Mann, JapanParts, Site4Cars Best Deal, Topran, Febi Bilstein en Blue Print. Deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!