EGR klep

EGR Klep nodig? Bij Site4Cars kun je online en goedkoop je EGR Klep bestellen en indien nodig laten vervangen. Alle aangeboden EGR kleppen zijn van een A-merk zoals Pierburg, Hella, Kavo, Bosch, Valeo, VDO, Triscan en Wahler.
Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

EGR Klep online kopen doe je bij Site4Cars

Een EGR klep is standaard aanwezig op alle nieuwere dieselmotoren. De functie van de EGR klep is het verlagen van de stikstofoxide of stikstofdioxide die vrij komt als het overschot aan zuurstof in een dieselmotor verbrand wordt. Stikstofdioxide wordt ook wel NOx genoemd, wat hier een afkorting voor is. De EGR klep vermindert de uitstoot van NOx, wat schadelijk is voor het milieu. De EGR klep is geplaatst in een bypass leiding in het motorsysteem. Door deze klep worden zuurstofarme uitlaatgassen naar de verbrandingskamer van de motor geleid, waardoor de NOx uitstoot daalt. Doordat er constant uitlaatgassen langs de EGR klep gaan kan de EGR klep vervuild raken en uiteindelijk kunnen er daardoor verstoppingen ontstaan. Hoe merk je nu dat de EGR klep niet goed meer functioneert? Op het dashboard van je auto zit een motorlampje wat kan gaan branden. (Meer over de functie van de verschillende dashboard lampjes kun je hier vinden op onze blog) Verder kan het zijn dat je auto minder trekkracht heeft, zwarte rook uitstoot uit de uitlaat, hoger brandstofverbruik heeft of een stotterende motor. In alle gevallen is het noodzakelijk om actie te ondernemen.


EGR Klep goedkoop laten monteren

Als blijkt dat jouw EGR Klep niet meer goed functioneert kun je 2 dingen doen. Je kunt hem laten reinigen of je kunt hem vervangen. Als je hem laat reinigen loop je het risico dat na het reinigen de EGR Klep nog steeds niet goed functioneert omdat hij defect blijkt te zijn. Het vervangen van de EGR Klep is specialistisch werk en kan prima uitbesteedt worden aan een montagepartner van Site4Cars. Als je de EGR Klep hebt gevonden die op jouw auto past kun je dit in het winkelmandje plaatsen en dan wordt de gele button ‘Montagekosten’ zichtbaar. Als je hier op klikt kun je een montagepartner bij jou in de buurt selecteren en zie je de prijs die men vraagt voor het vervangen van de EGR Klep. Jij rekent bij Site4Cars de kosten voor de EGR Klep af en de montagekosten bij de montagepartner nadat de werkzaamheden door de montagepartner zijn uitgevoerd. Kun je geen montagepartner vinden bij jou in de buurt of wil je ook nog andere werkzaamheden aan je auto uit laten voeren neem dan contact met ons op via onze contactpagina die je hier vindt.


WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40