Dynamo

Site4Cars biedt onder andere dynamo’s aan van de merken AES, Hella, NK en Bosch. Deze merken waarborgen de kwaliteit van de dynamo.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Dynamo online kopen doe je bij Site4Cars

Elektrische systemen aan boord van jouw auto worden aangedreven door een dynamo. De dynamo is een onmisbaar onderdeel van jouw auto. De functie van een dynamo is dus om ervoor te zorgen dat de elektrische stroom naar alle gebruikers hiervan wordt verzonden. Verder wordt de accu bijgeladen door de dynamo. De dynamo wordt aangedreven door de motor van de auto. De dynamo begint met draaien als de motor ook draait. Pas als beide draaien, levert de dynamo stroom aan alle gebruikers in de auto.  

Dynamo vervangen

Een dynamo gaat vaak defect doordat een multiriem of v-snaar niet meer goed functioneert. Deze riem(en) worden aangedreven door de dynamo. Daarnaast kan het zijn dat de dynamo zelf aan vervanging toe is. Dit kan komen door slijtage aan de dynamo. Zoals vele andere onderdelen van de auto, kan een dynamo niet eeuwig mee. Je kunt de dynamo zelf vervangen, maar dit is niet heel eenvoudig. Je kunt er dan ook voor kiezen om de vervanging uit te laten voeren door een garagehouder.

Dynamo goedkoop laten monteren bij Site4Cars 

Je kan het vervangen van de dynamo natuurlijk ook door een monteur laten doen. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars de dynamo monteren. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden, neem dan even contact met ons op via de contactpagina.

Hoe snel heb ik mijn nieuwe dynamo in huis?

De levertijd verschilt per dynamo. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd binnen 2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 17.00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Welke dynamo heb ik nodig?

Op basis van je kenteken kan je eenvoudig achterhalen welke dynamo's er geschikt zijn voor jouw auto. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste dynamo's aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt, kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke dynamo jij nodig hebt. 

Voordelen van een dynamo bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een dynamo gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals AES, Hella, NK en Bosch. Deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40