Distributieriem en distributieketting

Een distributieset bestaat uit een distributieriem en spanrollen, wij leveren uitsluitend de A merken van o.a. Gates, SKF, Conti, Febi en Kavo. Ben je niet in de gelegenheid om het distributieset zelf te monteren, check de montagekosten in de winkelmand bij een montagepartner bij jou in de buurt.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Distributie vervangen

Site4Cars levert een breed gamma aan distributieriemen, distributiesets en distributiekettingen van de merken Gates, SKF, Continental en Febi. Iedere auto heeft een distributieriem of distributieketting. Een distributieriem is aan vervanging onderhevig, de vervangingstermijn is afhankelijk van het type auto deze varieert tussen de 60.000 en 120.000 km. Het is van belang dat de distributieriem tijdig vervangen wordt omdat deze kan breken, bij een breuk kan er ernstige motorschade ontstaan wat hoge kosten met zich meebrengt. Wij raden ook altijd aan om een distributieset compleet te vervangen of als je een losse riem besteld dat je de spanrollen en meelooprollen ook mee vervangt. Het vervangen van een distributieset is een kostbare reparatie mede omdat het een zeer arbeidsintensieve reparatie is. Je kunt bij Site4Cars eenvoudig online op de homepagina via je kenteken het juiste onderdeel vinden en met het opvragen van de montageprijs gelijk de scherpe prijsopgave boeken bij één van onze montagepartners

Distributieriem

Elke auto heeft een distributieriem of distributieketting. Het doel van de distributieriem is de samenwerking opzetten tussen de krukas en de nokkenas, die op hun beurt zorg dragen dat de zuigers in de cilinders op en neer gaan. Er ontstaat erg veel kracht op de distributieriem. Daarom wordt deze gefabriceerd van een hoogwaardige kunststof met een toevoeging van een versterkt glasvezel. We zien steeds vaker dat autofabrikanten de distributieriem vervangen voor een distributieketting. De reden hiervan is dat een een distributieriem periodiek vervangen dient te worden en een distributieketting normaliter onderhoudsvrij is.

Wat is een distributieketting?

De functie van de distributieketting is hetzelfde als die van een distributieriem, namelijk het aandrijven van de nokkenas of nokkenassen. De distributieketting ligt door middel van een kettingspanner en de geleiderails strak om de tandwielen. Het is zeer belangrijk dat de ketting altijd strak staat en dat deze niet van positie kan veranderen. De distributieketting draait door de motorolie.

Wat is het verschil tussen een distributieketting en een distributieriem?

De werking van de distributieketting en –riem is hetzelfde maar het zijn wel degelijk verschillende onderdelen. Een auto heeft een distributieketting of een distributieriem. De distributieketting is in de motor gebouwd omdat deze door de motorolie moet lopen. De distributieriem is tegen de motor aangebouwd en deze loopt droog. Een distributieriem wordt vaker vervangen omdat deze sneller slijt. De distributieketting slijt vrijwel niet en gaat ook niet vaak kapot, dit kan echter wel gebeuren, maar veel minder als bij een distributieriem. Het komt wel regelmatig voor dat de kettingspanner niet meer goed werkt waardoor de ketting te los komt te liggen. Je kan dit herkennen door een ratel geluid wat uit de motor komt.

Voordelen van distributieketting of distributieriem bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een distributieketting of een distributieriem gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Febi, SKF, Kavo Parts en Gates deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40