Distributieriem en distributieketting

Het ligt eraan hoeveel je rijdt en welk type auto je hebt, maar om de zoveel kilometers een nieuwe distributieriem kopen is onvermijdelijk. Bij Site4Cars kun je de juiste distributieriem bestellen of een distributieketting kopen. Bekijk nu ons assortiment!

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Nieuwe distributieriem kopen

Als je een distributieriem kopen wilt, helpen wij van Site4Cars je graag verder. Naast gemakkelijk en snel een distributieriem bestellen kun je bij ons ook een distributieketting kopen. Afhankelijk van de auto die je rijdt, dien je na een aantal kilometers gemaakt te hebben je auto distributieriem te vervangen. De vervangingstermijn varieert tussen 60.000 en 120.000 kilometers. Een hele rit, en als de riem eenmaal aan vervanging toe is, dient dit ook daadwerkelijk te gebeuren. Wanneer de distributieriem in de motor breekt kan dit namelijk ernstige motorschade met zich mee brengen en lopen de kosten van reparatie veel hoger op dan wanneer je de distributieriem op tijd vervangen had. Meestal worden bij installatie van een nieuwe distributieriem of distributieketting ook de spanrollen vervangen. Daarom levert Site4Cars altijd een distributieset.

Distributieriem of distributieketting kopen; wat is het verschil?

Twijfel je of je een distributieriem of distributieketting moet kopen? Steeds vaker vervangen autofabrikanten de distributieriem door een distributieketting. Het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting is dat een distributieriem periodiek vervangen dient te worden en een distributieketting normaliter onderhoudsvrij is. Uiteindelijk hebben een distributieriem en een distributieketting dezelfde functie: een samenwerking opzetten tussen de krukas en de nokkenas, die op hun beurt ervoor zorgen dat de zuigers in de cilinders op en neergaan. Toch is er wel degelijk een verschil. Een distributieketting is in de motor gebouwd omdat deze door de motorolie moet lopen. Een distributieriem is tegen de motor aangebouwd en loopt droog. De distributieriem wordt vaker vervangen omdat deze sneller slijt. Een distributieketting kopen komt veel minder vaak voor doordat deze amper slijt en dus minder regelmatig vervangen moet worden. Het kan echter wel voorkomen dat de kettingspanner niet meer goed werkt waardoor de distributieketting los komt te liggen. Je herkent dit aan een ratel geluid wat uit de motor komt.

 Goedkope distributieriem kopen? Bestel eenvoudig online!

Bij Site4Cars kun je online een distributieriem bestellen of een distributieketting kopen en door automonteurs vakkundig laten vervangen. Ook voor het bestellen en vervangen van andere auto onderdelen kun je op onze service rekenen. Heb je vragen over een auto distributieriem, distributieketting of ben je op zoek naar informatie over andere auto onderdelen? Neem vooral contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en zorgen ervoor dat je nog lang en gelukkig rijdt!


WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40