Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Goedkope carter onderdelen en meer koop je bij Site4Cars!

In ons assortiment vind je verschillende onderdelen van het carter. Zo verkopen wij een carterpan, carter toebehoren, carterplug en een carterring. Deze onderdelen zijn voorzien van uitstekende kwaliteit door merken als Topran en Van Wezel, Ajusa en Elring.


Carter onderdelen online kopen doe je bij Site4Cars

Het carter maakt deel uit van het motorblok. Het deel waar de krukas in draait, is het bovenste gedeelte van de carter. Het onderste gedeelte is de carterpan. Hierin wordt de motorolie opgeslagen. Daarnaast zorgt de motor voor de afkoeling van de motor. In de carterpan zit de olie-aftapplug gemonteerd. Als je de olie gaat verversen, moet je deze dop van tevoren losdraaien voor je überhaupt de olie kunt verversen. 

Carterdruk

Er verzamelen zich in de carter verbrandingsprocessen die langs de zuigers worden geperst. Daarnaast verzamelen zich gassen die uit de olie verdampen. Hierdoor bestaat de kans op carterdruk. Dit komt vooral voor bij wat oudere motoren. Deze gassen mogen wegens milieuredenen niet naar de atmosfeer ontsnappen. Om die reden heeft een verbrandingsmotor een carterventilatiesysteem waarbij door de onderdruk in het inlaatspruitstuk via de luchtfilter schone lucht wordt aangezogen. Deze schone lucht circuleert door het carter en voert de carterdampen af naar de verbrandingskamer in de cilinders. Hier wordt hetgeen met het lucht-brandstofmengsel verbrand.

Hoe snel heb ik mijn nieuwe carter onderdeel in huis?

De levertijd verschilt per carter onderdeel. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd binnen 2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 19.00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Welke carter heb ik nodig?

Op basis van je kenteken kan je eenvoudig achterhalen welke carter onderdelen er geschikt zijn voor jouw auto. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste carter aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt, kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke carter onderdelen jij nodig hebt.  

Voordelen van een carter bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om carter onderdelen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Topran en Van Wezel, Ajusa en Elring. Deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.