Homokineet

Een homokineet is een belangrijk onderdeel van de wielaandrijving. Het doel van een homokineet is om de aandrijfkracht over te brengen op de draaiende wielen. Wij hebben bij Site4Cars homokineten van de merken Febi Bilstein, ODM-Multiparts en SKF.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een homokineet online kopen doe je bij Site4Cars

Wat is een homokineet nou eigenlijk precies? Het doel van een homokineet is om de aandrijfkracht over te brengen op de draaiende wielen. Het is namelijk van uiterst belang dat de wielen nog steeds aangedreven worden door de motor wanneer ze draaien. Om dit voor elkaar te krijgen is een homokinetische koppeling noodzakelijk. Door deze homokinetische koppeling kan het wiel draaien zonder dat de aandrijfkracht wordt beïnvloedt. De werking van een homokineet hangt af van het vet dat in de homokineet zit, en de conditie van dit vet. Bij Site4Cars kun je uiteraard terecht voor een nieuwe homokineet!

Wanneer moet ik mijn homokineet vervangen?

Het is heel belangrijk dat een homokineet in goede staat is. Een kapotte homokineet kun je aan verschillende dingen herkennen. Vaak maakt deze dan een knakkend geluid bij scherpe bochten, dit effect wordt nog sterker zodra je optrekt. Een kapotte homokineet kan worden veroorzaakt door een gescheurde ashoes. Dit zorgt ervoor dat het vet eruit kan lopen en dat er vuil in kan komen. Een andere probleem kan zijn dat het vet uitdroogt door de hitte van de omliggende onderdelen. Als je homokineet problemen geeft raden wij je aan om zo snel mogelijk een nieuwe te kopen.

Welke homokineet heb ik nodig?

Welke homokineet je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste homokineet aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste homokineet weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Jouw homokineet vervangen?

Met de juiste kennis en materialen kun je eventueel je homokineet zelf vervangen. Mocht je het toch liever overlaten aan een professional, dan kun je de homokineet laten vervangen bij een van onze montagepartners. Ons montagenetwerk bestaat uit gekwalificeerde universele garagehouders die voor onze klanten homokineten monteren. Deze partners bevinden zich bijna altijd bij jou in de buurt, als dit niet het geval is kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.  

Hoe snel heb ik mijn homokineet in huis?

De levertijd verschilt per onderdeel. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd binnen 2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 17.00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Voordelen van een homokineet bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een homokineet gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Febi Bilstein, ODM-Multiparts en SKF, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40