Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Dynamo onderdelen

Informatie dynamo

Een auto heeft veel onderdelen die van stroom moeten worden voorzien. Daarom zitten er onderdelen zoals een accu en een dynamo in. Een dynamo wordt ook wel een alternator genoemd. De dynamo heeft meerdere functies: het bijladen van de accu en het leveren van stroom aan de energieverbruikende onderdelen in de auto. De dynamo zit tegen de motor aan en is door middel van een v-snaar of een multiriem verbonden met de krukas. Doordat de motor draait, wordt de dynamo ook aangedreven.

De dynamo vervangen

Als de dynamo geen stroom meer levert of de accu niet meer bij laadt, kan dat twee oorzaken hebben.

Met een beetje geluk ligt het probleem bij de v-snaar of multi-riem. Deze kunnen bijvoorbeeld ongespannen staan waardoor de dynamo niet goed wordt aangedreven.  Het kan ook zo zijn dat de riem of snaar gebroken is.

De dynamo zelf heeft ook geen eeuwig leven. Allerlei bewegende delen in het inwendige deel kunnen gaan slijten. Het is verstandiger om de dynamo dan te vervangen.

Wanneer de dynamo niet meer of niet meer goed werkt, zal hij geen stroom meer leveren en zal de accu ook niet meer opgeladen worden. Een slecht werkende  dynamo kan aan meerdere symptomen te herkennen zijn:

  • Het moeilijk starten van de auto

  • De lampen kunnen zwakker zijn dan normaal

  • De ruitenwissers functioneren minder goed

  • Het niet meer bijladen van de accu

Het niet meer opladen van de accu kan worden aangegeven met een lamp je op het dashboard. Dit hoeft natuurlijk niet per sé aan de dynamo te liggen, het kan namelijk ook aan de accu zelf liggen.

Een dynamo kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan dynamo’s. Bij ons vindt u gegarandeerd de juiste dynamo voor uw auto.  

Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste dynamo voor uw auto.