Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Airconditioning, airco - Droger, airconditioning

Informatie filterdroger 

Een filterdroger, wordt ook wel filter of droger genoemd. De filterdroger hoort bij het aircosysteem van de auto. De filter / droger zorgt zoals de naam al zegt voor het filteren en drogen van het airco systeem. De filter / droger is meestal gemonteerd in het hogedruk gedeelte tussen de condensor en verdamper. De filter/droger is cruciaal voor een optimale werking van het AC systeem en met name voor de compressor. Na verloop van tijd kan de droger niet of niet meer goed werken. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat de filter verzadigd of beschadigd is geraakt.

De filterdroger vervangen

De filter kan verzadigd raken wanneer het airco systeem een aantal keer leeg gehaald en gevuld is. Elke keer wanneer er werkzaamheden aan het aircosysteem zijn verricht kan er buitenlucht het systeem binnendringen. Het droogte element is hygroscopisch, het neemt het vocht in de buitenlucht erg snel op. Daarom is het verstandig om na werkzaamheden aan het aircosysteem het filter / droger element te vervangen.

Een andere oorzaak van verzadiging kan verkeerde montage van het filter / droger element zijn. Wanneer er een nieuw element wordt geplaatst, zitten daar afdekdoppen op. Deze doppen dienen er pas afgehaald te worden wanneer de desbetreffende leidingen van het systeem gemonteerd worden. Wanneer de doppen er al af zijn gehaald voordat de leidingen van de filter / droger gemonteerd zijn wordt het droogte element te lang blootgesteld aan de buitenlucht. Er is dan al een bepaalde hoeveelheid vocht binnen gedrongen. Het is daarom verstandig om bij elke keer dat het systeem leeg gehaald en gevuld wordt, het complete filter / droger element te vervangen. Vergelijk het met een oliefilter van de auto. Die wordt ook vervangen bij het verversen van de motorolie. 

Een filterdroger kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan filterdrogers van de bekendste merken. Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste filterdroger voor uw auto.