Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Airconditioning, airco - Aftermarketset, airconditioning

Airco-systeem informatie

Tijdens hete zomerdagen is het prettig als er een goed aircosysteem in uw auto aanwezig is.

Een airconditioning kan trouwens handig zijn in alle tijden van het jaar. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de airco niet alleen bedoeld om de lucht te koelen maar ook om de luchtvochtigheid op een normaal peil te houden. Een (te)hoge luchtvochtigheid is niet prettig en voelt vaak benauwd. Ook kan een hoge luchtvochtigheid zorgen voor het beslaan van de ruiten, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het rijden. Het inschakelen van de airco kan dit verhelpen.

Airco-systeem vervangen

Airco’s bevatten koelmiddel wat zorgt voor de koeling van de lucht. Dit koelmiddel kan door de tijd verminderen of na langere tijd zelfs helemaal verdwijnen. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat de afdichtringen van de airco niet gesmeerd worden. Wanneer de hoeveelheid koelmiddel onder een bepaald niveau komt kan er ernstige schade aan de airco ontstaan en dient hij te worden vervangen.

Airco-systeem kopen?

Wij van bogijn hebben een breed assortiment aan aircosystemen van de grootste merken. Ga naar Bogijn.nl, bekijk ons assortiment en vindt de geschikte airco voor uw auto.